Tung och jobbig vecka

Förra veckan var en tung och jobbig vecka. Det är en omställning att flytta till nytt,  att inte känna sig hemma, att inte få träffa sitt barn som vanligt, att inte kunna njuta 100% när man har sitt barn för man vet att snart är han borta igen vilket skapar ångest. 

Därför var det skönt att åka till Ystad hela helgen. Att vila och ladda upp batterierna för kommande vecka.  Vi var och demonstrerade, vi vill inte ha fler kristallnätter, vi var i en inredningsbutik och kikade och gick på bio och såg bohemian rhapsody och den var så bra! Söndagen såg vi slutspurten av allsvenskan.  Innan jag styrde bilen till lägenheten.

Nu har jag haft Hugo några dagar och nu är han hos sin pappa. Imorgon skall jag till ikea och köpa sånt jag saknar och sedan är det fredag och då hämtar jag Hugo och har honom hela helgen.

Detta systemet vi har nu är egentligen både bra och plågsamt. Skönt för man får träffa Hugo varje vecka. Men man måste skiljas oftare. Och tiden blir så kort ( vi kör 2 + 2 + 3 just nu). Tanken är varannan vecka sen, men jag är nyfiken på hur ni andra separerade gjort. Under förutsättning att båda parter är iblandade och vill ha sitt barn lika mycket.


Annonser

18 reaktioner på ”Tung och jobbig vecka

 1. Självklart så är det en stor omställning för er alla och lite större blir den för dig eftersom du dessutom har flyttat. Själv har jag ingen personlig erfarenhet men många av mina elever genom åren har och har haft separerade föräldrar. De flesta har tyckt det har varit bra att bo en vecka i taget för annars kände de som om de levde i en resväska. Kom liksom inte till ro förrän det var dags att byta igen… Nu är det självklart väldigt individuellt så ni får väl helt enkelt prova er fram.

  Gilla

 2. usch är så gal ja inte har ånt med barnen. de säger man vänjer sej o försöker göra saker som man inte kan om man har barn men usch et inte om ja skulle vänja mej

  Tur du har lite o fixa kvar med lägenheten men ja förstår två samhet o allt fix det tar nog o vänja sej liksom

  Gilla

 3. Klart att det är tungt för dig och Erik just nu. Ni valde ju att köra dessa ”kortperioder” i början. Så det är bara att bita ihop tills det nya ”schemat” träder ikraft. Har själv inga erfarenheter som du förstår, men en kollega som skiljde sig för några år sedan körde veckovis – barnvecka och obarnvecka som hon kallar det. Men hennes barn var äldre än vad Hugo är.
  Det som är viktigast – tycker jag då – är hur Hugo reagerar på den nya situationen. Kollegans barn reagerade bara positivt och det funkar väldigt bra än idag.
  Tycker det är bra att du åker till din pappa i Ystad och gör massvis med saker. Tror din pappa uppskattar det otroligt mycket. Han får sällskap och nåt roligt att göra. Måste vara otroligt skönt för er båda eftersom din mamma ju inte finns mer…

  Beklagar förresten Kristianstads andra raka förlust – f*n också;-)

  PS. Tycker att min kollegans lösning barnvecka och obarnvecka är faktiskt riktigt bra. Två veckor är alldeles för lång tid och 2+2+3 är alldeles för ”hattande”. DS.

  Gilla

 4. *kramar om*
  Jag förstår att det är skitjobbigt.

  Har ju ingen erfarenhet, men kanske Ni ska fortsätta som Ni har det nu… om det funkar för Er båda (för Hugo måste det vara bra att träffa Er båda kontinuerligt).
  Typ köra så här till efter jul å så göra en utvärdering, kolla med förskolan hur Hugo verkar må och sedan ta det därifrån.

  När jag och J flyttade ihop hade J C varannan helg, men det utökades till varannan vecka, sedan flyttade mamman och det blev varannan helg igen.
  Cs mamma var den som hade huvudansvaret och den som typ styrde och bestämde allt.

  Skönt Du kan åka till Din far och få lite andra perspektiv på tillvaron.

  Gilla

 5. Förstår att det är jobbigt nu, men det blir bättre….ingen tröst nu förstås, men ändå.
  När jag separerade från äldste sonens pappa var han inte så intresserad, eller det var hans nya tjej som var svartsjuk så de hade honom inte alls…inte ens när jag låg med 40 graders feber hjälpte han till, När pappan bytte tjej blev det tvärtom, jag fick ett brev från en advokat att han krävde hela vårdnaden, det gick ju inte som du kanske förstår, men efter ”inskolning” hos en pappa han inte kände var han där varannan helg så länge han själv ville.

  Den yngre sonen hade vi varannan vecka, men han var ju 14-15 år och valde efter en period att bo hos mej på heltid, men åkte till pappa ibland, då pappa inte hade annat för sej.

  En sak som verkar vara väldigt vanlig….pappa verkar tro att barnet inte är hans huvudansvar, mamma är den som ska stå tillbaka och ändra sina planer då han fixar och trixar med ”sina” tider.

  Naturligtvis är det inte alltid så, men jag har sett det alltför många gånger.
  Jag hoppas förstås att E inte är så och att ni kommer att ha en fin relation även då/om ni väljer att fortsätta era liv med en eventuell ny partner.

  S; Matlagning är en av mina passioner, även om det kan vara svårt att tro med tanke på vad jag brukar äta…haha

  Gilla

 6. Har ingen erfarenhet alls av hur man delar upp, tänker att det är BARNET och föräldrarna som måste se vad som passar för dem? Men tänker själv att det när det blir skolgång kanske är bäst med varannan vecka så barnet inte alltid är ”påväg” nog att packa gympakläder osv till skolan och hålla koll på läxor aktiviteter, och då dessutom byta boende måste vara lite tufft, men som förälder skulle jag nog vilja ha barnet/en hos mig så mycket som möjligt… svårt. Men är övertygade om att ni kommer att hitta ER lösning ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s